Elektrik Enerjisi Üretimi konulu yatırımlara “Yatırım Yeri Tahsisi” verilemeyeceği Karar’a eklenmiştir.
- Vulkanize edilmiş kauçuktan taşıyıcı kolonlar ve transmisyon kolonları üretimine yönelik yatırımlar (depremde hasar önleyici sismik izolasyon cihazı, epoksi kaplı öngörme halatı vb.) öncelikli yatırımlar kapsamına alınmıştır. (US-97 Kodu 2519.0.04 Olan)
- Bölgesel Teşvik Uygulamaları kapsamında desteklenen lisanssız güneş ve rüzgar enerjisinden, elektrik enerjisi üretimine yönelik yatırımların, tamamlama vizesinin Yeminli Mali Müşavir raporu ile yapılabileceği ifade edilmiştir.
- 06.02.2023 tarihinden önce müracaat edilen ve bu tarih itibariyle süresi devam eden; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas ilinin Gürün ilçesinde yapılmakta olan yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin süresi herhangi bir talep alınmaksızın 3 yıl uzatılmıştır.
Yukarıda belirtilen iller kapsamında yapılacak olan yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgeleri ile 31.12.2024 tarihine kadar yapılacak müracaat kapsamında düzenlenecek yatırım teşvik belgeleri kapsamında;
- Yatırımların finansmanı için kullanılan kredilere ve yapılan finansal kiralama borçlanmalarına ilişkin olarak 3/2023 dönemi vadesinden 3/2025 dönemi vadesine kadar (belirtilen dönem vadeleri de dahil olmak üzere) faiz veya kâr payı desteği ödemeleri açısından geri ödeme yükümlülüğünün yerine getirilmediği yönünde işlem tesis edilemeyeceği ifade edilmiştir.
- Kullanılan kredinin bakiye kısmının tahsil ve tasfiyesi için kullanılacak ve teşvik belgesinin yatırım süresi içinde aracı kurum tarafından Bakanlığa bildirimi yapılacak olan yeniden finansman kredisinin ilave bir kredi olarak olarak değerlendirilmeyeceği Karar’a eklenmiştir.
- Derinin tabaklanması ve işlenmesine yönelik yatırımlar Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Sivas illerinde bölgesel desteklerden yararlanabileceği Karar’a eklenmiştir.